Una mica despre turism.

Posted: 27/07/2013 in Gradina zoologica

Prin natura mea, sunt ceea ce n termeni tehnici se numeste “un tip care munceste mult”. Nu, nu s tocmai workaholic da` incet, incet, intr acolo ma indrept. Prin faptu` ca  am un oarecare bun simt, reusesc sa evit acele “frustrari profesionale”, expresie pe care n am auzit o pana anul asta da` exista totusi. Si expresia, si frustrarile. Doh, cat traieste, omu` invata.

Oricum, cu toata limita si bunul simt pe care le bag in treaba asta, am si eu nevoie de cateva zile de relaxare.

Dar nu despre asta vorbeam. Asa cum zice titlul, azi vom discuta despre turism. Sau ma rog, despre o unitate de turism care a aterizat in viata mea prin intermediul cuiva care poate fi un agent de turism excelent. Nu vrea, da` asta i partea a 2 a.

Nu s persoana potrivita pentru a face o recenzie, nu s critic, nu s un expert al locatiilor potrivite pentru vacante, nu s tipu` care sta la 4 stele si nici genu` care sa se uite daca bateria de la dus are 3 sau 4 pasi la masaj + jeturi de nu stiu cate culori. Nici muzica n baie nu mi trebuie si nici room service. Prin urmare, I m the regular guy in a regular life.

Da` ieri, cand s a terminat drumu` judetean 664, Oltenia a prezentat ultima reduta in calea fitelor, un loc pe care credeam ca niciodata n o sa ajung sa l vad. Se numeste “Pensiunea Casa Cartianu” si o gasiti si pe Google, ca sunteti adulti. Tot asa, o gasiti pe Facebook, da` nu va mai dau link si acolo, is ocupat sa mi manjesc tastatura laptopului cu micu` dejun si sa urmaresc specialitatea casei, specialitate care se va transforma intai in carne la garnita si care acum umbla prin livada, grohaind fericiti. Rare locurile unde stai pe marginea piscinei, uitandu te la 3 mangalite care umbla liber, nu?

In patu` din camera, daca ma straduiesc bine, pot sa intorc Kangoo ul din 3 sau 4 miscari. Fara sa cada nici macar o roata din pat si fara sa l deranjez pe Dani cand doarme in ritmuri de Manowar. Hm, in ACORDURI vroiam sa zic 😛 

In orice camera stai, vezi piscina, vezi padurea, vezi rasaritul sau apusul, indiferent insa ce nimeresti, vederea e spectaculoasa peste tot. (Eu am nimerit rasaritul si a fost un sentiment de “si eu ma uit la rasarit” in virtutea unei telepatii pe care incerc s o uit.) Bravo voua oltenilor, stiti sa faceti turism! My bad, pana acum am considerat Oltenia o chestie pe suprafata planetei. Acu` recunosc faptu` ca Oltenia e o mare chestie pe suprafata planetei si pensiunea asta  e motivu` principal.

Sharpe avea o expresie tipica: “Roman prin nastere, oltean prin gratie divina” .Corect, divinitatea a facut cadou Olteniei, locuri ca asta. Un loc unde am lasat acu` cateva bucatele de inima, pe sub masa de plastic  de pe marginea piscinei. Un loc unde mi ar placea sa mi petrec nu toata viata, dar mi ar placea sa petrec momente ca si cele la care m am tot gandit in ultimele doua luni. Persoana a disparut da` momentele si planificarea lor, a ramas. Om vedea ce rezerva viitorul.

Serviciul? Tipic oltenesc. Intotdeauna zambet, viteza, piele bronzata asortata la toale usoare de vara, tupeu cat cuprinde, sugestii pertinente si servicii complete. A curs un pic de apa din cabina de dus aseara. Ma rog, la mine curge apa din cabina de dus si daca e ermetic inchisa si bagata intr o membrana HDPE de 2 centimetri grosime. Cine ma cunoaste, stie. I am zis doamnei de la receptie ca a curs un pic de apa pe hol si ca probabil au o problema la scurgere. Ce pensiune are instalator la 8 seara? Casa Cartianu are.

Multe ar fi de zis da` mi am terminat micul dejun si azi o sterg spre Orsova.

Transalpina, ieri?  Copaci, curbe, copaci, curbe, curbe, copaci, gropi, copaci, curbe, gropi, gropi, gropi. Partea buna? Am ajuns la concluzia ca masina n are nici o problema si ca galbiorii in creierul muntilor pot fi negociati. Ieftin.

O sa discutam teoria galbiorilor intr o zi de toamna. Pana atunci trebuie sa se usuce:)

Toate astea fiind zise, sunt in concediu pana una alta…

Advertisements
Comments
 1. Pensiunea Casa Cartianu says:

  Multumim pentru aprecieri si va asteptam sa reveniti la noi! Daca timpul va permite va rugam sa publicati acest review si pe http://amfostacolo.ro/hotel.php?d=pensiunea-casa-cartianu–targu-jiu&id=12675 . Multumim!

  • Remus says:

   Timpul imi permite, avand in vedere faptul ca va alocati timpul pentru noi, cei care plecam multumiti de la dumneavoastra.
   O sa public review ul si pe amfostacolo.ro
   Va multumesc inca odata pentru sejurul placut:)

Lasa un comentariu:

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s